U slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika tijekom kojeg je teško ozlijeđen bivši policajac i glumac Leon Lučić, u petak je uhićen i aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko A. V., neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Pripadnik ATJ Lučko A. V., kojeg se dovodi u vezu s pokušajem iznude na vijaduktu Draganići 10. siječnja, kojom prilikom je u tučnjavi sa žrtvama iznude ozlijeđen Leon Lučić, bivši policajac i glumac u seriji 'Krim tim 2', priveden je u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u sklopu istraživanja koje policija provodi u tom slučaju.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, A. V. je u srijedu neformalno saslušan u Zapovjedništvu ATJ Lučko te je tada tvrdio da nije povezan s pokušajem iznude. Mediji dodaju da su se u međuvremenu pojavili dokazi da je A. V. bio druga osoba koja je s Lučićem čekala zaprešičkog poduzetnika Marija D. (48) i njegovog poslovnog partnera, bivšeg MMA borca Marka Šintića.

Uz to, mediji pišu da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je Lučić uoči pokušaja iznude bio u stanu specijalca, ali kako A. V. nije znao kamo će Lučić otići nakon što su bili u stanu. Specijalac se potom vratio u bazu u Lučko gdje ga je oko 11 sati s nepoznatog broja nazvao Lučić i rekao da mu se kod Karlovca pokvario automobil te da dođe po njega, ali da ga nije našao na dogovorenom mjestu i da je Lučiću bio isključen mobitel, dodaju mediji.

Specijalac vjeruje da ga prijavljuje bivša supruga

Također, mediji pišu da je specijalac izjavio kako vjeruje da ga prijavljuje bivša supruga te da je svoje tvrdnje spreman potkrijepiti ispitivanjem na poligrafu.

Zagrebačka policija priopćila je u utorak da je pripremala klopku za iznuđivače, ali da nije sudjelovala u realizaciji iznude jer je oštećena osoba samoinicijativno krenula u nju.

''Riječ je o dva kriminalistička istraživanja u kojima se isprepliće više osoba. Prva kriminalistička obrada nije realizirana po uputama policajaca i samim time je dovela do počinjenja drugog kaznenog djela koje je sada predmet drugog kriminalističkog istraživanja. Važno je istaknuti da osoba pri samoinicijativnoj realizaciji iznude kod sebe nije imala novac, a koji je bio pripremljen kao dokaz'', kazala su u utorak u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Pomoćnik načelnika zaprešićke krim policije potvrdio je da je zaprešićkoj policijskoj postaji 7. siječnja prijavljeno kazneno djelo iznude, dodajući kako ne može reći detalje zbog tajnosti izvida. ''Klopka se pripremala, ali policija nije sudjelovala u događaju. Oštećena osoba je potpisala izjavu o tajnosti, a jedna osoba je na liječenju, dok zbog tajnosti istrage ne možemo više reći'', rekao je.

Povod tučnjavi iznuda 100.000 eura?

Boris Novak iz Sektora kriminalističke policije i voditelj službe organiziranog kriminaliteta PUZ-a dodao je u utorak da su izvide za drugom osobom koja je bila u društvu s Lučićem u nadležnosti PU karlovačke. Novak je dodao da je Služba organiziranog kriminaliteta dobila informaciju da zaprešićka policija provodi kriminalističko istraživanje iznude i da je pripremu obavila zaprešićka policija koja je od oštećenog uzela određenu svotu novaca koji se obilježi kako bi kasnije poslužio kao dokaz.

Novak je nadodao i da je zaprešićka policija o svemu obavijestila nadležno općinsko državno odvjetništvo.

Karlovačka policija izvijestila je u subotu da se 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića dogodio fizički sukob više muškaraca te da su dvojica od njih u dobi od 48 i 38 godina teško ozlijeđeni, a jedan 48-godišnjak lakše. Uz Lučića je u karlovačku bolnicu prošlog petka bio doveden još jedan muškarac, ali on nije bio hospitaliziran, već "pregledan, obrađen te s ocjenom stanja pušten“.

Povod tučnjavi navodno je bila iznuda od 100.000 eura, a RTL je objavio i audio snimku dogovora predaje novca, a koja navodno dokazuje da je Lučić od jednog zaprešićkog poduzetnika iznuđivao novac.

Odvjetnik tog poduzetnika Ljubo Pavasović Visković rekao je za RTL da je njegov klijent "prepraćen, priveden i ispitan" zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Izrazio je uvjerenje da će vrijeme i istraga pokazati kako se "radi o tome da je on bio žrtva iznude, te da je postupao iz nužne obrane prema osobama koje su ga protupravno napale“.

(Hina)