U Domu za starije i nemoćne osobe u Andraševcu jutros oko 5 sati je izbio požar u kojem je smrtno stradalo više ljudi, potvrdili su u PU krapinsko-zagorskoj.

U požaru koji je u subotu ujutro izbio u staračkom domu u Andraševcu kod Oroslavja ima i smrtno stradalih, no točan broj će se utvrditi očevidom, rekao je za Hinu glasnogovornik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar, dodavši da je vatra ugašena.

Portal Zagorje.com iz neslužbenih izvora saznaje kako je smrtno stradalo šestero ljudi. Dvorišni drveni objekt potpuno je izgorio, a čini se da su i u njemu bili smješteni štićenici.

Požar koji je u subotu ujutro planuo u Domu za starije osobe u Andraševcu, vatrogasci su ugasili za 10-tak minuta, ali bilo je prekasno za one koje su bili unutra, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Zagorske javne postrojbe Marijan Lovrenčić, podsjetivši da je smrtno stradalo šest osoba. 

Kazao je da je u subotu rano ujutro, po dojavi iz Centra 112 kako je riječ o požaru objekta u kojem su starije osobe, odmah upućena Zagorska javna vatrogasna postrojba i alarmiran i upućen domicilni DVD Oroslavje.

„Moram reći da Zagorska javna vatrogasna postrojba izlazi u roku od minute, i oni su vrlo brzo bili tu, gotovo istovremeno s vatrogascima Oroslavja. Oni su došli s 11 vatrogasaca, s tri adekvatna vozila s kompletnom opremom, ali ono što je loše je da su vatrogasci po dolasku zatekli požar krovišta u totalno razbuktaloj fazi”, rekao je Lovrenčić.

Objasnio je da je plamen zahvatio cijelo krovište i konstrukciju te da je cijeli objekt već bio u plamenu. „Ono što je nastupilo ranije s ovako teškim ishodom, zapravo je već bilo gotovo”, kazao je.

Vatrogasci su požar ugasili za desetak minuta, dodao je Lovrenčić, nakon čega se prišlo sanaciji, ali spašavanje više nije bilo moguće. Dodao je kako o silini požara, odnosno visini temperature, govori podatak da su na susjednom objektu popucala stakla u donjem i gornjem dijelu objekta. Procijenio je da je postojala velika opasnost da se vatra proširi i na taj susjedni objekt.

Požar u Domu za starije i nemoćne osobe "Zelena oaza" u Andraševcu, kod Oroslavlja, u kojem je smrtno stradalo šest osoba, izbio je jutros iza 5 sati, a vatrogasci su odmah izašli na teren. Izgorjela je  pomoćna zgrada Doma za starije i nemoćne osobe. 

 U tijeku je obiman policijski očevid, a prema izjavi glasnogovornika Policijske uprave krapinsko-zagorske, Zorana Lončara, završetak se očekuje u poslijepodnevnim odnosno večernjim satima.

(iPress)