Nekoliko sati prije smrti mladi koji su u subotu rano ujutro stradali u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku objavljivali su slike provoda u klubu uz alkohol, piše u nedjelju Jutarnji list.

Dvije djevojke, od kojih se jedna u bolnici bori za život, i dva mladića posljednje trenutke života podijelili su na svojim Instagram profilima. Prije kobne nesreće četvero mladih bilo je s društvom u osječkom noćnom klubu koji je poznat po turbofolk glazbi, navodi dnevnik.

Na objavljenim snimkama i fotografijama na Instagramu koje su nastale nekoliko sati prije nesreće, moglo se vidjeti da se ispred njih na stolu nalaze velike količine i razne boce alkohola, a jedna snimka bila je popraćena natpisom “natjecanje u ispijanju alkohola”. Na snimkama, doduše, nije vidljivo je li osoba koja je bila za volanom konzumirala alkohol.

No, kako doznaje Jutarnji, vozač je navodno automobilom upravljao bez dozvole te je već evidentiran u policiji zbog izazivanja prometnih nesreća. Glasnogovornik policije vezano za te tvrdnje uputio je na državnu odvjetnicu koja je rukovodila očevidom. Međutim, Jutarnjem je potvrdio da je u subotu ujutro obavljena obdukcija vozača BMW-a te uzeti uzorci krvi radi analize.

Prometni vještak Goran Husinec kazao je za Jutarnji da je pogledao mjesto nesreće i da je gotovo nevjerojatno da se brzinom, iznad 100 km/h, ako je točno što pišu mediji, netko tko nema položen ispit i tko je evidentiran zbog prometnih prekršaja usudi voziti središtem Osijeka.

"To pokazuje da je vozač vjerojatno bio siguran da ga policija neće uhvatiti u jurnjavi. Jer u to doba moglo se očekivati ophodnju prometne policije negdje u gradu i mladi vozači, ako su popili i ako još voze bez vozačke, u strahu su od policije i nastojali bi ne privući pozornost policije svojom vožnjom", smatra vještak, donosi Jutarnji list.

(Hina)