Strahovit udar prekinuo je mirnu, predblagdansku večer u centru Labina. Osobnim automobilom djevojka je sletjela s ceste i uletjela u prostor 'Rock caffea' u Labinu i pokosila petero mladih u prepunom kafiću. Ivan Batelić je, na žalost, preminuo tijekom transporta za bolnicu, dvoje je teško ozlijeđeno dok je dvoje prošlo s lakšim ozljedama.

Kako se neslužbeno saznaje vozačica koja je uhićena je iz Medulina.

Većina gostiju, na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći. 

Policija je nakon očevida, u nedjelju ujutro, uputila medijima priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

- U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 14. prosinca oko 23.45 sati, u Ulici Zelenice u Labinu, jedna je osoba poginula, a četiri su ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 28-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom VW Polo, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Zelenice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac. Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su 32-godišnjakinja i 31-godišnjak teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji i 29-godišnjaku koji su lakše ozlijeđeni.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je uhitila 28-godišnju vozačicu te je, nakon okončanog kriminalističkog istraživanja, zadržana u pritvoru.

(iPress/H)