Policijski službenici Postaje prometne policije Pula su jučer oko 17.20 sati u Mutilskoj ulici u Puli zaustavili automobil Škoda Octavia, bosanskohercegovačke registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.73 promila, upravljao 49-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

Naime, muškarac je neposredno prije prouzročio prometnu nesreću tako što je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih jakim utjecajem alkohola izgubio nadzor nad automobilom i prednjim dijelom automobila udario u automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 49-godišnjak.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 47-godišnja putnica iz Opela. Vozač Škode je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Vozio pijan pa udario u dva automobila i ogradu

Umaška je policija radi vožnje u pijanom stanju i izazivanja prometne nesreće, prijavila 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, 2. prosinca oko 23.10 sati, 33-godišnjak je upravljao automobilom Fiat, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.50 promila Ulicom Ernesta Fumisa. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Pazinskih odluka u Umagu, zbog neprilagođene brzine kretanja izašao je s vozilom van desnog ruba kolnika i udario u zadnji parkiranog  automobila Opel Astra, pulske registarske oznake, u vlasništvu  31-godišnjaka, a potom i u zadnji bočni dio parkirane Opel Corse, sisačke registarske oznake, u vlasništvu 23-godišnjaka.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću, 33-godišnji vozač nastavio se kretati te je pokušao skrenuti u lijevo, no pritom je udario u metalnu ogradu 63-godišnjaka. Materijalna šteta koja je nastala vlasnicima vozila i vlasniku ograde procjenjuje se na više tisuća kuna.

Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

(iPress)