Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio dva kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe.

Naime, policijski službenici su 24. studenoga oko 00.45 sati na Giardinima zatekli 36-godišnjaka koji je kod sebe posjedovao 0.5 grama ketamina, 3.8 grama marihuane i 2 grama amfetamina. Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u noći s 30. rujna do 1. listopada u ugostiteljskom objektu u Ulici Valsaline u Puli otuđio glazbenu opremu, čime je oštetio 32-godišnjaka za više tisuća kuna.

Sumnjiči ga se da je i 2. srpnja u Ulici Kačića Miošića u Puli provalio u automobil Seat, njemačke registarske oznake, iz kojeg je otuđio ruksak s osobnim ispravama, odjevnim predmetima i novcem, čime je oštetio 31-godišnju njemačku državljanku za nekoliko tisuća kuna.

Također ga se sumnjiči da je 3. lipnja iz trgovine u Smareglinoj ulici otuđio novac, čime je oštetio pravnu osobu iz Medulina za više desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni je u večernjim satima 24. studenoga priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog posjedovanja droge se protiv osumnjičenog nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. (iPress)