Tijekom proteklog vikenda, od 22. do 24. studenoga, na području PU istarske evidentirano je deset prometnih nesreća, od kojih devet s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede.

Uslijed oduzimanja prednosti prolaska dogodile su se tri prometne nesreće. Alkohol je evidentiran u jednoj prometnoj nesreći, kod oba sudionika.

Utvrđeno je 194 prekršaja, i to nepropisna brzina – 80 prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 14 prekršaja, korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 11 prekršaja, nepropisno pretjecanje – 6 prekršaja
ostali prekršaji – 65 prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 477 vozila. Iz prometa je isključeno 23 vozača i 8 vozila. 

U petak, 22. studenoga u 23.55 sati u Puli, na kolniku Tršćanske ulice, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Mercedes, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji vozač, koji se nije kretao propisanom brzinom i nije koristio sigurnosni pojas. Nad vozačem je obavljeno alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 2.13 promila. Zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, ne korištenja sigurnosnog pojasa i prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 11.700 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U subotu, 23. studenoga u 15.15 sati, na kolniku Istarskog ipsilona, A9, kod naplatne postaje Pula, 30-godišnji talijanski državljanin upravljao je osobnim automobilom BMW, brzinom od 146 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 5.000 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

(iPress)