Županijsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 32-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog ubojstva. 

Okrivljenika se tereti da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti u Puli, u neubrojivom stanju, u nakani da 23-godišnjeg njemačkog državljanina liši života, nožem uboo u predjelu prsa, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga ovog državnog odvjetništva produljio istražni zatvor protiv 32-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Mladi Nijemac svom ubojici dao kompliment, no on je to shvatio kao uvredu pa ga uboo nožem

Podsjetimo, mladi njemački turist Patrick Bessinger (23) preminuo je u bolnici nakon što ga je Zagrepčanin Edi Sedić (32) izbo nožem na Fažanskoj cesti. Policija je iste večeri uhitila Zagrepčana koji je već dulje boravio u Puli i okolici zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo. 

Opsežna potraga za njime krenula je te večeri u 22.50 sati, a osim policajaca, u Valbandon stigla je i Hitna pomoć koja je nesretnog turista prevezla u bolnicu gdje je kasnije preminuo od posljedica ozljeda. 

Zahvaljujući opisu muškarca kojeg su dali drugi njemački turisti, policija ga je brzo našla. Dvadeset minuta iza ponoći policija je zatekla muškarca s dreadlocksima i psom, osebujnog stila odijevanja, u prodavaonici unutar kampa.

Istragom je utvrđeno kako je skupina njemačkih državljana susrela u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment za frizuru, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane.

Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta.

Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo. (iPress)