Porečka i pulska policija su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je počinio kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, oštećenje tuđe stvari, narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora i teška krađa.

Sumnjiči ga se da je 30. listopada oko 3 sata u Taru oštetio automobil BMW, pulske registarske oznake, u vlasništvu 33-godišnjaka. Potom je u stanu u prizemlju zgrade u Taru namjerno izazvao požar pri čemu je prouzročio 57-godišnjakinji materijalnu štetu od više desetaka tisuća kuna. Nakon što je izazvao požar, policijski službenici zatekli su osumnjičenog u susjednom stanu u vlasništvu norveškog državljanina u kojeg je neovlašteno ušao i boravio.

Muškarac je zbog udisanja dima, prevezen u pulsku bolnicu iz koje se nakon pružene liječničke pomoći udaljio te su ga oko 6,30 sati pulski policajci zatekli u automobilu Toyota, pulske registarske oznake, u vlasništvu 46-godišnjaka u kojeg je prethodno provalio. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

(iPress)