Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 57-godišnjak iz Vodnjana počinio kaznena djela prostitucija, spolno uznemiravanje i iznuda. Navodno je riječ o djelatniku Ministarstva poljoprivrede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 57-godišnjak od 1. srpnja do 24. rujna ove godine, iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njen odnos zavisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja spolnih usluga uz novčanu naplatu.

Muškarac je također i sam koristio spolne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kada je 30-godišnjakinja odlučila prestati s pružanjem spolnih usluga njemu i drugim osobama, 57-godišnjak ju je počeo iznuđivati.

Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati spolne usluge ili će objaviti njene eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njena znanja.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 11. listopada u jutarnjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress/foto ilustracija)