Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo napad na službenu osobu, umaška je policija prijavila 55-godišnjakinju.

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 55-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo napad na službenu osobu. Naime, 13. rujna oko 16.30 sati, policijski službenik je u Ulici Mira u Brtonigli uočio nepropisno parkirani automobil te je počeo ispisivati obavijest o počinjenom prekršaju.

Do vozila je tada došla 55-godišnja žena koja je počela vikati i vrijeđati policijskog službenika, odbijajući mu dati na uvid dokumente te ga je udarila u predjelu prsa, radi čega je policijski službenik nad njom uporabio sredstva prisile.

U događaju su oboje lakše ozlijeđeni, a prilikom policijskog postupanja u jednom trenutku umiješao se i 59-godišnjak, koji je također vikao i vrijeđao policijskog službenika.

Radi sumnje da je počinila kazneno djelo, protiv 55-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, pokreće prekršajni postupak.

Prekršajni postupak pokreće se i protiv 59-godišnjaka radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

(iPress)