Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 66-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela obijesna vožnja u cestovnom prometu i prijetnja.

Naime, 11. rujna oko 16 sati, muškarac je upravljao automobilom Škoda, pulske registarske oznake, kolnikom ŽC-5071 te je dolaskom do raskrižja sa cestom DC-75, skrenuo na kolnik državne ceste, bez da je prethodno propustio automobil Seat, pulske registarske oznake, kojim je državnom cestom upravljao 26-godišnjak. Kako bi izbjegao sudar, 26-godišnjak je naglo zakočio i obišao Škodu, nakon čega je 66-godišnjak nastavio kretanje za Seatom u smjeru Funtane, pri čemu nije držao potreban razmak iza automobila te je vozio lijevo-desno. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Aldo Negri, započeo je pretjecati Seat, no prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna te je ugrozio sigurnost prometa i svojim prednjim dijelom udario u stražnji dio Seata.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, 66-godišnjak je izašao iz vozila i pištoljem je zaprijetio smrću 26-godišnjaku i njegovom 25-godišnjem suputniku, a potom je napustio mjesto događaja. Policijski službenici ubrzo su ga pronašli u Istarskoj ulici u Funtani, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je 66-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.81 promila.

Policijski službenici uhitili su muškarca, a pretragom vozila pronašli su pištolj s pripadajućim metcima i sjekiru. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. rujna u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)