U prisilnom slijetanju sportskog zrakoplova u subotu na autocestu A6, kod čvora Ravna Gora u pravcu Zagreb-Rijeka, nema stradalih i u tijeku je uklanjanje zrakoplova s prometnice, a promet se odvija jednim trakom.

Zbog tehničkog kvara na avionu, mali sportski zrakoplov s dvoje putnika prisilno je sletio u subotu oko 10 sati sati na autocestu A1 nedaleko odmorišta Tifon kod čvora Ravna Gora u pravcu Rijeke.

Na izvid su, nakon dojave, izašli vatrogasci HAC-a, vatrogasna postaja Javorova Kosa, te djelatnici vatrogasne postrojbe DVD-a Vrbovsko.

Do prisilnog slijetanja došlo je najvjerojatnije zbog tehničkih problema na avionu, nitko nije stradao, te je u tijeku uklanjanje aviona s prometnice, potvrdili su Hini iz HAC-a. Promet se autocestom do daljnjega odvija jednim trakom.

Centar kontrole prometa u Delnicama u 10.47 primio je dojavu iz Zračne luke Pula da je na području Skrada došlo do kvara zrakoplova te da postoji mogućnost da se spusti na autocestu.

- Počeo je kružiti po nebu iznad nas, spustio se vrlo nisko, ali još uvijek smo mislili da je to normalno, onda smo shvatili, pa on će tu stvarno sletjeti! Malo je vijugao po sredini ceste dok se krilom nije zabio u desnu ogradu i ostao u zaustavnom traku, iz aviona su izašli žena i muškarac prestravljeni - rekao je za 24sata čitatelj.

Portal navodi da je u zrakoplovu koji je prisilno sletio bila je učenica srednjih godina te nastavnik T.G., iskusan dugogodišnji pilot. Otkazao im je motor u zraku. Inače, plan im je bio da lete do Grobnika i ondje odrade par slijetanja te se vrate u Zagreb.

Srećom, slijetanje zrakoplova nije prouzročilo sudar i nitko u incidentu nije ozlijeđen. HAK navodi kako se zbog nesreće između tunela Javorova kosa i čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, vozi se jednim prometnim trakom. (Hina/foto 24 sata/iPress)