Dva policajca, tijekom očevida na brodu na Hvaru, u srijedu su osjetila slabost te su odvedena na liječnički pregled u hvarsku ambulantu, doznaje se u splitskoj policiji.

Riječ je o očevidu na brodu Atlantia, na kojem je zbog zdravstvenih poteškoća u utorak jedna osoba umrla, a pet ih je prevezeno u splitsku bolnicu.

"Prilikom očevida na brodu na Hvaru danas u prijepodnevnim satima dva su policajca osjetila slabost te su radi preventivnih razloga odvedeni na liječnički pregled u ambulantu na Hvaru", rekla je Hini Sanja Nazlić iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Srzić: Ne radi se o trovanju hranom

Infektolog u splitskom kliničkom bolničkom centru Ante Srzić na konferenciji za novinare ranije je izjavio kako se navjerotnije ne radi o trovanju hranom talijanskih državljana kod kojih su nastale zdravstvene poteškoće.

"Na osnovu svih parametar koje imamo možemo s velikom pouzdanošću reći da se ne radi o trovanju hranom", istaknuo je Srzić.

Pomoćnik ravnatelj splitskog KBC Krešimir Dolić nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje koje se odnosilo na rezultate obdukcije za umrlog Talijana kako bi se nešto više znalo o uzrocima ate smrti.

"Davanje takvih informacije nije u našoj ovlasti nego se za njih treba obratiti Državnom odvjetništvu," kazao je Dolić.

(Hina)