Županijsko državno odvjetništvo u Puli je nakon prvog ispitivanja 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega. 

Policija je prethodno objavila kako je muškarac s umaškog područja te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo prijetnja, poticanje na ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. kolovoza 2019., u nakani da iz niskih pobuda, liši života 57-godišnjeg hrvatskog državljanina i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, hrvatsku državljanku, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjeg hrvatskog državljanina bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini, a što je 40-godišnjak izričito odbio i obavijestio žrtve.

Osnovano se sumnja i da je 3. kolovoza 2019., 51-godišnjakinji govorio da će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga, a zatim istog dana, govorio to 40-godišnjaku kako bi on to prenio 57-godišnjaku i njegovoj obitelji, da će ih ubiti, te mu pokazao prepravljani plinski pištolj.

Osnovano se sumnja da je 60-godišnji okrivljenik 4. kolovoza 2019., suprotno odredbi članka 7. stavka 1. točke 11. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u kojem je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev, kalibra 7,65 mm, a takvo oružje spada u kategoriju A koju građani ne smiju držati. 

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika na temelju čl. 123. st. 1. toč. 2 i 3. ZKP/08, navodi DORH u priopćenju. (iPress)