Županijsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je 57-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske i 14. srpnja 2019. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju s teškom tjelesnom ozljedom.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 12. srpnja 2019. u Puli, u stanu na prvom katu stambene zgrade u kojem živi zajedno sa svojom majkom, bratom i njegovom nevjenčanom suprugom, nakon kraće verbalne prepirke s bratom, u namjeri da ga usmrti, uzeo lovački nož kojim je snažnim zamasima zadao mu više ubodnih i reznih rana po vratu i torzu nanijevši mu tako po život opasne tjelesne ozljede.

Zbog pružane hitne medicinske pomoći i nastavnog intenzivnog bolničkog liječenja oštećenik nije preminuo, a postoji osnovana sumnja i da je okrivljenik u razračunavanju nanio i tešku tjelesnu ozljedu majci koja je pokušala spriječiti njegov napad na brata, te tjelesnu ozljedu bratovoj nevjenčanoj supruzi koja je u konačnici spriječila dovršetak napada na brata.

Županijski sud u Puli je na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor protiv 57-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, priopćili su danas iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli.

(iPress)