Ispitivanjem svjedoka u ponedjeljak je na Općinskom sudu u Pazinu nastavljeno suđenju pjevaču Tonyu Cetinskom u slučaju prometne nesreće koja se dogodila u Rovinju u studenome 2017. godine, a u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji Ibrahim Kevljanin koji je u alkoholiziranom stanju ležao na cesti iza zavoja.

Svjedoci na sudu bili su mahom ugostitelji i obrtnici koji u Pustoj ulici u Rovinju, gdje se dogodila nesreća, imaju svoje poslovne prostore, no kako su izjavili "nisu vidjeli nesreću" već su uglavnom ustvrdili da je nesretni Kevljanin gotovo svakodnevno dolazio u obližnje ugostiteljske objekte kojih je je potom često znao napustiti pod vidnim utjecajem alkohola.

Gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se dogodila nesreća jako uska i nepregledna, posebno zavoj gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen ovih dana s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

Inače, oštećenice u ovom slučaju podnijele su imovinsko pravni zahtjev u iznosu od 160 tisuća kuna zbog gubitka bliske osobe.

Suđenje je završeno nakon što je ispitano četiri svjedoka, a sljedeća rasprava zakazana je za 26. i 27. kolovoza kada bi se trebali ispitati vještaci.

Tony Cetinski po izlasku iz sudnice kratko je izjavio kako zapravo nema više što reći vezano uz ovu nesreću i čitav slučaj, a još u svibnju ove godine, kada je započelo suđenje, rekao je kako se "uz duboko suosjećanje prema obitelji ne osjećam krivim". Ujedno je izrazio žaljenje da je sudjelovao u nesreći gdje, kako je rekao "nije imao jednostavno mogućnost izbjeći niti predvidjeti cijelu situaciju".

S druge strane odvjetnik Tonya Cetinskog Goran Marjanović istaknuo je kako je za njihov slučaj važna činjenica što je sada postavljen znak ograničenja brzine od 20 kilometara na sat.

(Hina)