Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjeg vozača BMW-a koji je u nedjelju u ranim jutarnjim satima na cesti kod Tara izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 38-godišnji policajac, a njegova 43-godišnja kolegica teško je ozlijeđena.

Mladi vozač je nakon ispitivanja u odvjetništvu pušten na slobodu uz mjere opreza redovnog javljanja policiji svakih 14 dana te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola zbog, kako navodi Državno odvjetništvo u priopćenju, postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu.

Odvjetništvo ga sumnjiči da je 23. lipnja 2019. oko 6.40 sati upravljao osobnim vozilom BMW te da se na ravnom dijelu ceste izvan naselja Tar-Vabriga, gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom, nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače te nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.

Pri tom je prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji Fiata kojim je ispred njega upravljala 42-godišnjakinja koja je uslijed udarca zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 38-godišnjak, kao suvozač u tom vozilu, smrtno stradao na mjestu događaja.

Podsjetimo, dvoje policajaca stradalo je na putu na posao u porečkoj policiji. Mladiću koji je udario u njihov automobil izmjerena su 0,38 promila alkohola. (iPress/foto24sata)