Studentica iz Istre preminula je u petak pod sumnjivim okolnostima nakon što je  oko podne prevezena u zadarsku Opću bolnicu iz stana na Voštarnici u Zadru gdje je bila kod prijatelja. Djevojka je preminula u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice, a njezina smrt se vodi kao sumnjiva, javlja Zadarski.hr.

Nakon kriminalističke obrade, pritvorskom nadzorniku je priveden 22-godišnji Zadranin. Sumnjiče ga da je omogućio djevojci konzumiranje droge te za nepružanje pomoći. Naime, pozvao je Hitnu tek nakon dva dana od kada joj je pozlilo.

Istodobno, provedena je obdukcija u zadarskoj bolnici, te je, prema nalazu, utvrđeno da je djevojka preminula od posljedica bolesti, iako se ne može saznati od koje.

- Na tijelu nije bilo tragova nasilja, a nakon završene obdukcije koja je pokazala da je djevojka preminula od posljedica teške bolesti, ne vodimo više ovaj slučaj kao sumnjivu smrt. Međutim, ipak su u tijeku dodatne pretrage kako bi se točno znalo o čemu se radi. Sa strane policije, mi smo proveli kriminalističku obradu koja je rezultirala s dvije kaznene prijave - kazala je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin, piše Zadarski.hr.

Županijsko državno odvjetništvo u nedjelju se oglasilo priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

"U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je 15. lipnja 2019. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 22-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i nepružanje pomoći iz čl. 123. st. 1. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 12. lipnja 2019. u podstanarskom stanu u Zadru dao 20-godišnjoj hrvatskoj državljanki drogu na uživanje od čega je ona preminula 14. lipnja 2019., kao i da joj nije pružio pomoć iako je oštećenici pozlilo.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je odrediti istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.".

- Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru je zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske obavio je očevid na mjestu pronalaska mrtvog tijela 20-godišnje hrvatske državljanke u jednom stanu u Zadru.

(iPress)