U tragičnoj nesreći do koje je došlo u ponedjeljak popodne u kampu Soča nedaleko od Bovca smrtno je nastradao 12-godišnjak iz Njemačke kojega je odlomljena stijena pritisnula uz drvo, dok se u obližnjoj šumi igrao s nekoliko prijatelja, potvrdila je u utorak lokalna policija.

Kako se navodi u priopćenju policijske postaje Bovec, nastradali dječak bio je u skupini od 38 dječaka i mladića koji su uz pratnju 11 vodiča u Sloveniju došli na kampiranje u sklopu "škole u prirodi" koju je organizirao jedan od njemačkih planinarskih klubova.
Policija je utvrdila da se je nastradali zajedno s manjom skupinom prijatelja prije nesreće uputio izvan kampa, otišavši strmim terenom u obližnju šumu udaljenu 50-ak metara.

Kad su dječaci nakon nekoliko minuta došli do obližnje stijene u šumi, ona se je odlomila i 12-godišnjaka pritisnula uz jedno stablo, pri čemu je dobio fatalne ozljede.
Ostali dječaci su odmah pozvali četiri svoja vodiča koji su dotrčali na mjesto nesreće, odmaknuli veliki kamen i počeli s reanimacijom.

Ubrzo je pristigla i lokalna ekipa hitne medicinske pomoći, ali je unatoč svim nastojanjima dječak umro na mjestu nesreće.

(Hina)