Nakon što je Policijska postaja Pazin dostavila posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 15. svibnja provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1986.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio, u stjecaju, jedno kazneno djelo nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od svibnja 2018. godine pa do 12. svibnja 2019. u Pazinu, svojoj supruzi branio izlaske sa prijateljicama, kontrolirao joj mobilni telefon, zahtijevao da mu se konstantno javlja i bude dostupna u svakome trenutku kada bi izašla te tražio od nje da mu slika mjesto i osobe s kojima je u društvu, nazivao je i vrijeđao pogrdnim imenima uslijed čega se ona odselila iz zajedničkog stana.

Osnovano se sumnja da je zatim nepozvan dolazio u stan u koji se preselila pod izlikom da je došao vidjeti dijete gdje joj je prijetio te je 12. svibnja 2019. došao na njezino radno mjesto i u dva navrata, uz neprimjereno ponašanje, ozbiljno zaprijetio.

Okrivljeniku su naložene mjere opreza zabranom približavanja i zabranom uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu kojim prijeti, cijeneći da se navedena opasnost može otkloniti i primjenom navedenih mjera opreza, izvijestilo je Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu.

(iPress)