Policijski službenici priveli su počinitelja, koji je osumnjičen da je počinio šest kaznenih djela, između ostalog i da je napao starijeg muškarca i otuđio mu torbicu. Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnjak počinio šest kaznenih djela, i to tri krađe, dvije teške krađe i jedno razbojništvo, a da je pet kaznenih djela počinio zajedno s 26-godišnjakom.

Muškarce se sumnjiči da su 3. ožujka oko 21.20 sati, u Scalierovoj ulici u Puli, s leđa srušili 71-godišnjeg muškarca i dok ga je jedan držao na tlu, drugi mu je otuđio torbicu s mobitelom, novcem, dokumentima i bankovnim karticama. Stariji muškarac je pritom lakše ozlijeđen, a počinitelji su ga oštetili za više stotina kuna.

U Marulićevoj ulici u Puli, osumnjičeni su 2. veljače u poslijepodnevnim satima otuđili mobitel iz vozila 67-godišnjakinje, čime su je oštetili za više stotina kuna, a u istoj su ulici 1. ožujka u večernjim satima provalili u svlačionicu i otuđili mobitele na štetu pet maloljetnica, čime su ih oštetili za više tisuća kuna. Mobitel su iste večeri otuđili i 39-godišnjakinji iz svlačionice kluba u Ulici Marsovo polje, čime su je oštetili za nekoliko tisuća kuna.

Muškarce se sumnjiči i da su 9. veljače oko 1 sat, u Ulici Olge Ban, provalili u stan u stambenoj zgradi, no prilikom provale ih je zatekao 20-godišnji korisnik stana te stoga nisu uspjeli ništa otuđiti.

Starijeg muškarca sumnjiči se i da je sam počinio kazneno djelo krađe, odnosno da je tijekom veljače i ožujka, u Dalmatinovoj ulici, iz trgovine otuđio raznu odjeću, čime je pravnu osobu iz Zagreba oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni 41-godišnjak priveden je u pritvorsku jedinicu jučer u prijepodnevnim satima, dok je 26-godišnjak zbog počinjenih kaznenih djela priveden krajem ožujka.

(iPress)