Prometna je policija ovog vikenda, na području Pule, zaustavila dva vozača koja su upravljala vozilima pod utjecajem alkohola te Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost sudionicima u prometu na činjenicu da je alkohol jedan od ''četiri ubojice'' u prometu.

U subotu, 2. veljače oko 2.40 sati, policijski službenici su u Dobrilinoj ulici zaustavili Mini Cooper, pulske registarske oznake, kojim je pod utjecajem alkohol od 1.17 promila upravljao 46-godišnjak te je vozač isključen iz prometa. Svega dvadesetak minuta kasnije, policijski službenici su u Palisinoj ulici ponovno zaustavili vozača te mu je određen smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 1. veljače oko 16.15 sati, na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Citroen C3, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 50-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.86 promila. Budući da su okolnosti ukazivale na to da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, određen mu je smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv oba vozača pokrenut je prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

(iPress)