Učiteljica u medulinskoj osnovnoj školi osumnjičena je da je dulje od godinu dana, učestalo neprimjereno, fizički i verbalno, zlostavljala učenike. U optužnici podignutoj protiv 60-godišnjakinje zbog kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 27. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja dvadeset i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona. (9. 1. 2019.)

Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. u jednoj osnovnoj školi, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj više maloljetnih učenika, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol i pristajući na to, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima. Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol.

U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 98. st. 5. u svezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Općinsko državno odvjetništvo u Puli ranije je već podiglo optužnicu protiv 48-godišnje vjeroučiteljice. Optužena je, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala učenike, navodi se u priopćenju Odvjetništva. (iPress)