Baner
Web kuhinja
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Domaća pinca

Objavljeno: 12.04.2014. | 20:45

Zadnja izmjena: 12.04.2014. | 20:51



Pošalji na:

 
 
 

Sastojci: 1 kg brašna, 6 cijelih jaja, 4 žumanjka, 25 dag maslaca, 30 dag šećera, prstohvat soli, 2 dcl mlakog mlijeka, naribana korica naranče i limuna, 10 dag grožđica, šećer u kockama

priprema kvasca: 8 dag svježeg kvasca, 1 žlica šećera, 1 žlica brašna.

Kvasac razmutite s malo toplog mlijeka, žlicom šećera i brašna, pokrijte i ostavite na toplom 15-ak minuta da se digne. U većoj posudi pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje i žumanjke, potom prstohvat soli, naribanu koricu naranče i limuna, grožđice. Sve dobro izmiješajte te dodajte brašno i dignuti kvasac.

Prelijte sve mlakim mlijekom. Kuhačom tucite tijesto dok ne postane glatko i dok se ne počne odvajati od posude. Prebaciti na dasku, te mijesiti najmanje pola sata. Ostaviti tijesto na toplom da se diže dva do tri sata (koliko mu treba da se udvostruči volumen).

Potom ponovno premijesite tijesto, podijeliti ga na četiri jednaka dijela, oblikujte okrugle hljepčiće, složiti ih na dobro namašćeni lim za pečenje, pokrijte čistom krpom i ostaviti još dva sata da se diže.

Kad se tijesto diglo, u sredinu pince ubotite debljim nožem te ju razrežite prema, ali samo po površini. Tako prerežite tri puta od sredine da bude razdijeljena na tri dijela. Premažite pince jajetom, pospite razmrvljenim šećerom i pecite na 180 stupnjeva oko 40-ak minuta.







 
Komentari (13)
uskaricu..
13 Petak, 04 Rujan 2015 08:30
kekaco
ja ti moren kušeljati po domaću do jutri...se kapimo?
ali ovdje se držim Hrvatskog književnog jezika i ne mješam ni srpske fraze ni Istarske kao neki ovdje...ja sam čakavac po krvi i po rodu..mater iz okolice Pazina a otac porijeklom sa Lanišća ..i sav rod mi je tamo i preci su mi tamo pokopani...pa ako su to srbi onda svaka vam čast..
Tvoja retorika odražava mentalno-retardiranu osobu koja još nije izašla iz nekih prošlih vremena i ne shvaća da je ovo 21 stoljeće..očigledno ti fali jugoslavija kad toliko spominješ sve ondašnje žitelje ...hebala te i jugoslavija i ustaše i četnici i partizani..fini s tim..
kalmaj se jeno malo....i ne slipi svit...
12 Četvrtak, 03 Rujan 2015 14:45
.raul
U potpunosti se slaze uskaricevim upisom
otpisani kekaco(che cazzo?)i prenovljena zastarjela snaga.....
11 Četvrtak, 03 Rujan 2015 14:32
uskaric
...kako ste se zakvačili za kvačice, jer se imena svih masovnih zločinaca staljina,njegovog najboljeg učenika jbt.hitlera,
mussolinija itd.pišu uvijek malim početnim slovima.
ČČČČČČČČČččččč芊ŠŠšššĆĆĆćć掎Žžžž posjedujem ali ih ne upotrebljavam.Tko me od vas može prisiliti činiti nešto što ne želim? Ako ste došli ovamo iz Čačka ili iz Čakovca niste odjednom
("odjedared")postali čakavci ! Pokušajte barem malo naučiti naš
zajik - staru našu hrvatsku čakavštinu i poštovati-respektirati istu.
Ste me kapili?
Piše se velikim slovima i piše se s "kvačicama"
10 Četvrtak, 03 Rujan 2015 13:22
Nova snaga
ali taj vrli gospodin Pokvarena ploča koji piše na, valjda, talijanskoj tipkovnici (tastaturi) ne zna da je dosadio i Bogu i vragu (Sam dobro pogodio velika slova?) s pet istih dosadnih misli koje stalno ponavlja i koje zbog toga postaju iritantne.

Ako je netko dobar s njim, molim da mu to objasni na njemu razumljivijem jeziku. Hvala/Gracje/Šukran
9 Četvrtak, 03 Rujan 2015 12:56
kekaco
..zaboravi sam napisati..Možda se malim slovima piše "tito" ali se zato "Josip Broz" piše velikim slovom..čak i u povijesti ..ma što god drugi govorili..
Uskaric"ima pravo"
8 Četvrtak, 03 Rujan 2015 12:52
kekaco
Sve se piše velikim slovom što počne sa "Us..."
npr:
Us-krs
Us-karic
Us-taša
Us-kok
Popišani uškaričina
7 Četvrtak, 03 Rujan 2015 00:07
otpisani
nije "katolicni" već - katolički.
Također u hrvatskom pismu se koriste kvačice za č,ć,š i ž !
Za sada toliko ispišani jezikoslovče...
prepisano-otpisani...
6 Srijeda, 02 Rujan 2015 21:07
uskaric
...veliki katolicni praznik Uskrs u Hrvatskoj se uvijek pise velikim pocetnim slovom, dok se ime tita pise malim pocetnim slovom.
5 Nedjelja, 07 Lipanj 2015 11:01
timur
i na vrhu
4 Nedjelja, 07 Lipanj 2015 06:57
josme
Uvijek dobra
3 Subota, 06 Lipanj 2015 21:45
otpisani
dobra je i nakon uskrsa
2 Subota, 06 Lipanj 2015 18:44
timur
sad je slaja zakon
Kolesterol
1 Četvrtak, 12 Ožujak 2015 21:16
Stari porečan
Ova pinca sa 10 jaja na kilo brašna je prava kolesterolska bomba.... Zato, oprez onima sa povišenim kolesterolom!

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:416365
293185Gost
Bejewel
Igrano:152097
8984Gost
Tetris
Igrano:118993
1318500Gost
Pacman
Igrano:72780
165390Gost
Gold miner
Igrano:54094
420000Gost
Jamb
Igrano:40456
1322Gost
Snake
Igrano:20794
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17394
58Gost
Frogger
Igrano:15201
15170Gost
Invaders
Igrano:12071
111730lab
Simon
Igrano:10049
27Gost
Sudoku
Igrano:10000
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8512
Gost
Opasno nebo
Igrano:8318
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7854
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7732
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7259
Gost
Ninja Kid
Igrano:6773
6000Gost
Ninja
Igrano:6658
Gost
Klonovi
Igrano:6162
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE