Za vikend će na vrijeme u našim krajevima djelovati sredozemna ciklona koja će sa sjevera donijeti hladniji zrak i snijeg. U nizinama će se snijeg uglavnom miješati s kišom, dok bi se u gorju, do ponedjeljka, moglo formirati i 20-ak cm debeo snježni pokrivač. U subotu popodne u Istri se očekuje jaka kiša. 

Pokoja bijela pahulja mogla bi zalepršati i na sjevernom Jadranu, nošena burom.

Upravo će vjetar na moru stvarati probleme za vikend, osobito u nedjelju kad će bura biti olujna na udare pod Velebitom.

U većini krajeva danas će biti djelomice sunčano. Ujutro će mjestimice biti magle, osobito na istoku gdje se može i dulje zadržati. Najviše sunčana vremena u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti između 4 i 9, na područjima s dugotrajnom maglom niža, a na obali i otocima od 11 do 16 °C.

U četvrtak u kopnenom području ujutro i prijepodne mjestimice magla i niska naoblaka koji se ponajprije na istoku mogu i dulje zadržati. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak koji prema otvorenom moru može biti i jak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na moru od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura između 4 i 8, uz dugotrajnu maglu i niža, na Jadranu između 12 i 16 °C. (iPress)