U petak se vrijeme na našem području pogoršalo, no i dalje se zadržalo razmjerno toplo, naročito na zapadu Istre gdje je bura bila najslabija.

Iako je lokalno bilo izraženijih pljuskova, u posljednja 24 sata nisu zabilježene obilnije oborine. Meteorološke postaje na Žminjštini i Buzeštini zabilježile su do 16 mm, dok je na pulskom području palo do 11 mm.

Zbog velikog intenziteta oborina, činilo se kao da je palo više kiše, a na prometnicama s lošom odvodnjom oborinskih voda bilo je i manjih bujica.

Nestabilno vrijeme nastavilo se i jutros, a u sklopu manjih grmljavinskih sustava na jugu Istre oko 8:30 h razvilo se nekoliko pijavica, javlja Istramet

Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježen je jedan veći i jedan manji vrtlog.

Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživeću pijavicu. Prema informacijama s kojima raspolažemo, pijavice su se držale mora i nisu pričinile štetu.

U nastavku dana očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, stoga nas razvoj novih pijavica ne bi trebao pretjerano iznenaditi!, upozorava Istramet 

Promjenljivo, povremeno uz kišu. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, ujutro ponegdje još jaka, a u Dalmaciji većinom umjereno jugo. Najviša temperatura uglavnom od 17 do 23, a u Dalmaciji i na krajnjem istoku od 23 do 28 °C, prognoza je DHMZ-a. (iPress)