U većini krajeva u subotu će biti pretežno sunčano te i dalje vruće i sparno. Mjestimice će biti umjerene naoblake, a od sredine dana su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u kopnenim predjelima, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Ujutro ponegdje magla, osobito u Lici. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro bura, potom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34 °C.

I za Istru DHMZ najavljuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku, a tijekom poslijepodneva je mjestimice uz jači razvoj oblaka moguća kiša ili pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Istre.

Puhat će slaba do umjerena bura, tijekom poslijepodneva ponegdje i jugozapadni i zapadni vjetar. More će biti većinom malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 32 i 34 °C.

Sparno i sunčano vrijeme uz temperature do 34 stupnja očekuje nas još u nedjelju, no već od ponedjeljka prognoze najavljuju pogoršanje vremena i pad temperature.

- U ponedjeljak sa zapada jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, češćim u noći na utorak. Ponegdje će biti nevremena uz obilnu kišu i olujan vjetar, a temperatura će osjetno pasti. Još će u utorak uglavnom u prvom dijelu dana mjestimice biti kiše ili pljuskova. U srijedu suho i djelomice sunčano.

U ponedjeljak na Jadranu jačanje juga, a u noći na utorak na sjevernom će dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. U utorak na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu jaka i olujna bura, a u unutrašnjosti sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U srijedu vjetar će prolazno oslabjeti. Od utorka osjetno svježije, osobito na kopnu, navodi DHMZ. (iPress)