Pred nama su nestabilni dan u kojima će se izmjenjivati oblaci, kiša, vjetra s tek ponešto sunca i temperaturama preko 20 tupnjeva.

Prema prognozi DHMZ-a danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku dok su sredinom dana i poslijepodne kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom mogući na sjevernom Jadranu, Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici te rjeđe u središnjim i istočnim predjelima.

Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni, poslijepodne jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, a uglavnom na srednjem Jadranu mjestimice i s olujnim udarima, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 stupnja Celzijeva.

I u nedjelju nas očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i nestabilno, pa će mjestimice biti kiše i pljuskova s grmljavinom, češće na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito na Jadranu i uz njega, prognozira DHMZ.

U unutrašnjosti vjetar većinom slab, a na moru će puhati umjereno jugo, još ponegdje na udare jako. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 6 do 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna između 16 i 21 °C, samo na istoku zemlje i u Dalmaciji još koji stupanj viša. (iPress)