Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac poslao je u srijedu ujutro pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem od njega traži da na dnevni red sjednice Vlade, koja će se održati u petak, uvrsti i i točku o donošenju odluke o Uljanikovim društvima i 3. maju te o prihvaćanju programa restrukturiranja i odobravanju kredita za privremeno financiranje.

"Nema više nikakvih opravdanja o strane Vlade, koalicijskih partnera i saborskih zastupnika da se poigravaju životima građana, radnika Uljanika i 3. maja. Među sadašnjim članovima Vlade i saborskim zastupnicima nalaze se upravo oni koji su donosili odluke o brodogradnji i svojim nečinjenjem doveli zajedno s odlukama Uprava i Nadzornog odbora brodogradnju u ovo negativno financijsko poslovanje", ustvrdio je Cerovac.

U pismu je podsjetio da je Jadranski sindikat u više navrata tražio da državne institucije izađu na teren te pokrenu postupak protiv onih počinitelja koji su na protuzakonit način doveli Uljanikova društva u negativnu bilancu.

"O glasanju na sjednici obavijestite javnost da se zna poimenično koji to član Vlade, koalicijskih partnera podržava hitan spas radnika, Uljanika i 3. maja, a koji to član Vlade preuzima na sebe odgovornost za gašenje brodogradnje, osiromašivanje građana, njihovo tjeranje iz Hrvatske, obolijevanje, pa sve do samo oduzimanja života koje se posljednjih dana čuje", napisao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Još jednom je upozorio premijera Plenkovića da radnici Uljanikovih društava nisu dobili razliku plaće od minimalca do punog iznosa za rujan, listopad i studeni te da nisu dobili nikakvu isplatu za prosinac, te siječanj i veljaču.

(Hina)