Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac rekao je u ponedjeljak na putu prema Zagrebu, gdje je za danas najavljen sastanak Uprave Uljanika i Vlade, na koji su pozvani i strateški partner Tomislav Debeljak te sindikati, kako sindikati na tom sastanku očekuju konačni odgovor Vlade o tome hoće li izdvojiti novac za privremeno financiranje Uljanika.

"Idemo na sastanak samo zbog jednog razloga, kako bi nam Vlada dala definitivan odgovor hoće li dati novac za privremeno financiranje Uljanika kako bismo mogli raditi, odnosno podržavaju li restrukturiranje ili nas ne podržavaju pa će to značiti da idemo u stečaj“, rekao je za Hinu Cerovac. Dodao je da će sindikati - ako odgovor bude stečaj - znati što im je dalje činiti i pokrenuti sindikalne akcije te da će - bude li potrebno - "pozvati radnike na ulice".

"Drugo nam ne preostaje. Moram pohvaliti radnike koji su ostali u Uljaniku i koji bez punih plaća i dalje rade. Pokazali su da žele nastaviti raditi u Uljaniku i '3. maju', no istodobno očekuju definitivan odgovor Vlade što će biti dalje jer neizvjesnost traje predugo", poručio je čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Na pitanje je li iznenađen nedavnom izjavom ministra gospodarstva Darka Horvata, koji je rekao kako je iznenađen brojkama u Uljaniku, Cerovac je odgovorio kako je ta izjava loša i pokazuje nevjerodostojnost prema radnicima.

"Njegove izjave se mijenjaju iz dana u dan. Ova izjava izaziva nezadovoljstvo radnika i dokazuje nevjerodostojnost prema njima", poručio je Cerovac.

 

(Hina)