Pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, poslijepodne pad temperature, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Poslijepodne uz osjetan pad temperature kiša će mjestimice prelaziti u snijeg, ponajprije u gorskim predjelima te prema kraju dana ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu i uz njega oborina lokalno može biti obilna.

Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak. Poslijepodne će na Jadranu umjereno jugo okretati na buru i jačati. Do kraja dana jaka bura s olujnim udarima proširit će se duž obale.

Temperatura prijepodne na kopnu između 6 i 11, a na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne će osjetno zahladiti na kopnu i sjevernom Jadranu, a do kraja dana i drugdje.

Narančasti meteoalarm upozorava na jaku i olujnu buru u Istri, a krajem dana mogući su i orkanski udari do 120 km/h.

HAK: Kolnici mjestimice mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata.

Na graničnom prijelazu Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse, zbog nestabilnosti mosta. Kolona teretnih vozila na naplatnoj postaji Bregana u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

(iPress)