Brodograđevna industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je danas Uljanik na Zagrebačkoj burzi.

Odluka o izboru Brodosplita donesena je u četvrtak, na zajedničkoj sjednici Nadzorni odbora i Uprave Uljanika d.d. S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika izradi prihvatljiv i provediv Program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta, stoji u priopćenju.

Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika d.d. dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine, kaže se još u priopćenju Uljanika. Brodosplit će Uljanik preuzeti postupkom dokapitalizacije, kako je bilo predviđeno ranijom odlukom Skupštine, dakle unosom od 180 do 302 milijuna kuna.

Uprava je naglasila u priopćenju i da je do izbora Brodosplita došlo nakon obavljenih konzultacija i postignutog konsenzusa sa socijalnim partnerima. U odluci se izrijekom ne spominje talijanski Fincantieri, koji je sa splitskim brodogradilištem podnio zajedničku ponudu.

Podsjetimo, Uljanik je 21. prosinca prošle godine raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te otvorio novi postupak odabira strateškog partnera, a data room za potencijalne investitore bio je otvoren od 27. prosinca do 18. siječnja. (iPress)