U pulskom "Uljaniku" u ponedjeljak ujutro počeo je štrajk, no radnici nisu izašli na ulice već štrajkaju u krugu brodogradilišta.

Tijekom dopodneva 100-tinjak radnika samoinicijativno se okupilo ispred polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja jer su kooperanti, angažirani od strane brodovlasnika, počeli raditi na kruzeru premda je štrajkaški odbor jučer najavio da nitko neće raditi, pa ni oni.

Kad su radnici došli do kruzera, kooperanati su prestali raditi.

"Situacija je teška, radnici su prepušteni sami sebi i to je sve što u ovom trenutku mogu reći", izjavio je za Hinu Boris Cerovac predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata.

Pred ulazom u brodogradilište, tri su policijska vozila s pripadnicima interventne policije koji nadziru situaciju.

Cerovac je u nedjelju rekao da su prisiljeni ponovno pokrenuti štrajk jer nisu dobili nikakvu pozitivnu i obećavajuću informaciju iz Uprave, a tijekom vikenda nije bilo susreta ni razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem niti s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

Štrajk Uljanikovih radnika koji je počeo 20. listopada bio je stavljen u mirovanje 19. studenoga, nakon što je izabrana nova Uprava brodogradilišta. (H)