Pretežno oblačno, u unutrašnjosti povremeno s kišom, susnježicom i snijegom, na Jadranu prijepodne djelomice sunčano, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Poslijepodne i navečer kiše će mjestimice biti i drugdje duž obale. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni.

Na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije bura će okrenuti na umjereno jugo koje jačati prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između 1 i 5 na kopnu te od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva na Jadranu, prognozora DHMZ.

Obilnije oborine i u Istri, na Učki snijeg

Sutra će na Jadranu biti više kiše, u Dalmaciji i ponegdje praćene grmljavinom. U unutrašnjosti će snijeg prelaziti u kišu te slabjeti, ujutro u istočnim, a od sredine dana u zapadnim predjelima. Najviše oborine bit će u Gorskom kotaru i Lici gdje će se kiša mjestimice lediti u dodiru s predmetima. Na Učki i Ćićariji očekuje se stvaranje snježnog pokrivača.

Vjetar u kopnenim predjelima umjeren, na udare mjestimice i jak sjeveroistočni i istočni. Jaka i olujna bura na sjevernom Jadranu te jugo u Dalmaciji tijekom dana u slabljenju.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -2 do 2, na sjevernom Jadranu od 3 do 8, a u Dalmaciji od 8 do 13 °C. Najviša dnevna od 1 do 6, na obali i otocima većinom od 10 do 15 °C, na jugu ponegdje i viša.

Slično vrijeme, uz slabe oborine, očekuje nas do kraja mjeseca, a najviše temperature zraka u Istri će biti oko 10 stupnjeva. Ponešto toplije vrijeme s temperaturom do 15 stupnjeva, uz više kiše, čeka nas ovog vikenda. (iPress)