Osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti gdje će uz promjenljivu naoblaku mjestimice pasti i malo kiše. U najvišem gorju moguć je i slab snijeg.

Na Jadranu djelomice sunčano i većinom suho, a malo kiše moguće je na sjevernom dijelu.

Kiše bi u istri trebalo biti u prvom dijelu dana dok će poslijepodne zapuhati jaka bura i olujna bura, a očekuje se i više sunca. Najviša popodnevna temperatura u Istri do 15 stupnjeva dok će se noću spustiti oko 5 do 8 stupnjeva Celzijusa. 

Na cijelom Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima u Velebitskom kanalu.

Najviša temperatura danas većinom između 10 i 15, na Jadranu 16 i 21 °C. 

Sutra bi moglo biti, uz buru, više sunca tijekom cijelog dana. Bit će i prohladno uz najvišu dnevnu temperaturu u Istri oko 15 stupnjeva.

Od utorka ponovo malo toplije ali čini se da je bablje ljeto gotovo, ulazimo u pravu jesen.

HAK: Zbog vjetra ograničenje u prometu, klonici skliski

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

 

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, Gorskom kotaru i Dalmaciji. Mogući su odroni. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sv. Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

(iPress)