Savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev i i predstavnik Sberbanka Sergej Volk u utorak su nazočili sastanku u zgradi Državnog odvjetništva (DORH), nakon kojeg su izrazili podršku Vladi i tužiteljstvu u istrazi oko Agrokora.

"Ovdje smo jer smo željeli znati kako teče kazneni slučaj oko Agrokora u kojem smo oštećena strana. Također, željeli smo izraziti našu podršku Vladi i tužiteljstvu u istrazi", izjavio je Poletaev novinarima nakon izlaska iz zgrade DORH-a, na pitanje zbog čega se danas tu nalaze.

Poletaev je poručio da je sastanak bio veoma produktivan, a upitan oko novih otkrića u slučaju Agrokor koji se odnose se na grupu Borg, kazao je da ne želi više ništa komentirati.

Novinari su Poletaeva i Volka zatekli slučajno, a ispred zgrade DORH-a su bili okupljeni iščekujući svjedoke u sklopu istrage o nestanku spisa iz Općinskog državnog odvjetništva 2011. o curenju podataka iz istrage o prostituciji.

Tako su između ostalih iskaze dali i zamjenik predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić te šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić.

(Hina)