Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za prošlu godinu u velikom je dijelu manjkavo, mišljenje je Vlade upućeno sa sjednice u četvrtak u Hrvatski sabor.

"Izvješće smo pomno analizirali i ono je u velikom dijelu manjkavo", rekao je ministar uprave Lovro Kuščević.

Obrazložio je da je Povjerenstvo, uz ostalo, u Izvješću propustilo navesti da je sudjelovalo u radu radne skupine za izradu novog zakona o sprječavanju sukoba interesa te da su, kako je dodao, dali "svoj nemjerljiv doprinos u izradi tog zakona".

"Isto tako, u odnosu na navode kako su se zauzeti stavovi i tumačenja Povjerenstva odrazili i u praksi upravnih sudova u provođenju kontrole zakonitosti rada Povjerenstva i u tumačenju Ustavnog suda Republike Hrvatske, mislimo da bi bilo uputno navesti na koje se to konkretne odluke odnosi, radi vjerodostojnosti samih tih navoda", dodao je Kuščević.

Utvrđeno je i da priloženo financijsko izvješće nije u skladu s podacima sustava Državne riznice, naveo je još ministar uprave, kao i da nije priložena pripadajuća procjena fiskalnog učinka koja se, sukladno poslovniku Vlade, prilaže uz sve akte koje Vlada usvaja.

(Hina)