Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu najavljen je početak radova na zgradi područne škole u Tinjanu. Uvodnu riječ dala je ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Zdenka Turkalj-Čohilj.

Osnovna škola Vladimira Nazora i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zajedno sudjeluju u pripremi i provedbi projekta, osiguravajući njegovu održivost. Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna traje do kraja 2018. godine. 

Energetskom obnovom zgrade škole i vrtića u Tinjanu postići će se smanjenje potrošnje energije za grijanje za čak 57,55%. Prilikom obnove ugraditi će se toplinska izolacija vanjskih zidova i termostatski ventili, zamjenit će se vanjska stolarija i krovište te će se modernizirati rasvjeta. Financijska održivost područne osnovne škole Tinjan zajamčena je kroz smanjenje potrošnje energije koja će dovesti do financijskih ušteda, a ušteđena sredstva bit će uložena u daljnje unaprijeđenje obrazovanja. Ostvarujući održivost rezultata projekta, utjecat će se na razvoj potreba za energetskom učinkovitošću te na oblikovanje svijesti kod javnosti za racionalnom upotrebom energije.

Načelnik Goran Hrvatin naglasio je koliko ga veseli skori početak radova budući da su škola s najviše djece u središnjoj Istri. „Ovaj projekt je veoma važan za našu malu općinu, jer djeca pohađaju svih osam razreda osnovne škole pa je nužno nastaviti ulagati u uvjete i kvalitetu rada. Ulaganja će doprinijeti da i u budućnosti škola može prihvatiti još učenika i novih generacija, naglasio je Hrvatin. (iPress)