Bit će promjenljivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, ponegdje i izraženije. U prvom dijelu dana oborina će biti češća na Jadranu i u područjima uz njega, dok će se u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj zadržati uglavnom uz suho sunčana razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za utorak.

Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu će zapuhati umjereno, u Dalmaciji prolazno i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

U unutrašnjosti u sljedeća tri dana promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a oborine mjestimice mogu biti izraženije, osobito u srijedu. Jutra još malo toplija, a dnevna temperatura u manjem padu.

Na Jadranu u srijedu promjenljivo, povremeno s kišom te pljuskovima koji mjestimice mogu biti izraženiji.

U četvrtak je još moguć poneki pljusak, dok se u petak očekuje pretežno sučano. U srijedu će na većem dijelu Jadrana puhati do umjeren jugoistočnjak, u četvrtak sjeverozapadnjak, a zatim vjetar uglavnom slab, prognoza je DHMZ-a.

U srijedu malo manje toplo, zatim ponovno porast temperature zraka. Za vikend se najavljuje 'afrička anticiklona' s temperaturama i do 30 stupnjeva. More je već na 21 stupanj pa nas očekuje pravi ljetni vikend na plažama. (iPress)