Na Brdu kod Kranja danas se održava sastanak na vrhu Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) na kojemu sudjeluje i premijer Andrej Plenković, a razgovara se o proširenju Europske unije, sigurnosti, perspektivi za mlade i digitalnoj preobrazbi društva, što su prioritetna područja slovenskoga predsjedanja SEECP-om.

U Sloveniji počeo sastanak na vrhu SEECP-a, stigao i hrvatski premijer Plenković
Na sastanak u Sloveniju došla je i Jadranka Joksimović, srpska ministrica za europske integracije, i njezino prisustvo činilo se kao idealna prilika da se i ona osvrne na novo pogoršanje odnosa između Hrvatske i Srbije zbog ispada Vojislava Šešelja i Aleksandra Vulina.

Međutim, kako prenosi novinar N1 televizije Hrvoje Krešić, umjesto izjava, hrvatski novinari dobili su - košaricu. I to samo zato što su iz Hrvatske. Krešić tvrdi da ih je srpska delegalcija prvo napala što su uopće postavili pitanje, potom su lagali da izjave neće biti, a na kraju su novinare jednostavno - potjerali!

Na pitanje zašto ne želi dati izjavu hrvatskim medijima, nervozna Joksimović je odbrusila.

- Ja određujem kome ću dati izjavu, a dat ću ju valjda onima koje je sam ovdje dovela! 

Kako navodi Direktno. hr srbijanska ministrica je inače bivša Šešeljeva uzdanica. Uređivala je časopis 'Velika Srbija', glasilo Srpske radikalne stranke, a onda je kasnije prešla u Vučićeve redove, točnije u Srpsku naprednu stranku. Kako bi rekli, poput samoga Vučića samo je okrenula dres...