Danas pretežno oblačno s kišom, mjestimice i obilnijom. Uz izražen pad temperature sredinom dana, kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg, a u noći na nedjelju i drugdje u unutrašnjosti.

Bit će vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, na udare i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na sjevernom Jadranu buru, a u Dalmaciji jako i olujno jugo.

Na kopnu u subotu prijepodne temperatura zraka između 5 i 10 stupnjeva Celzijusovih, a poslijepodne osjetno hladnije. Temperatura na Jadranu većinom između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

U Istri se očekuje tijekom cijelog dana kiša. Oborine će biti manje poslijepodne. Nedjelju ujutro iskoristite za boravak u prirodi ili za poslove na otvorenom, već popodne će biti manje sunca, a predvečer i u noći moguća je nova kiša, a s padom temperatura ponegdje i snijeg.

- Od nedjelje svugdje pretežno oblačno, hladnije i vjetrovito. U unutrašnjosti će povremeno padati malo snijega, osobito u ponedjeljak kada će ga biti i na sjevernom Jadranu dok se u gorskoj Hrvatskoj očekuje i novi snježni pokrivač.

Na Jadranu promjenljivo, povremeno uz kišu ili pokoji pljusak. U unutrašnjosti će puhati će umjeren sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu će umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji još u početku umjereno jugo i jugozapadnjak. Temperatura zraka u padu, prognozira DHMZ. (iPress)