Proljeće će u neke dijelove Europe, pogotovo Balkana donijeti opasne oluje u poplave, objavio je u svojoj velikoj prognozi meteorološki servis AccuWeather.

Snijega će biti još u ožujku na planinama a zatpoljenje donosi opasnost od poplava uslijed otapanja snijega.

Područje od Njemačke od Bjelorusije i Ukrajine bit će izloženo ekstremnim uvjetima i olujama, a obilne kiše dovest će do opasnosti od novih poplava na Balkanu koje bi mogle potrajati i uzrokovati kašnjenje poljoprivrednih radova.

Na zapadu Europe se očekuje sušno i toplo proljeće.

Oluje i jaki vjetrovi neće biti neuobičajena pojava u proljetnim mjesecima na području Njemačke i Poljske, a nisu isključene niti razorne grmljavinske oluje.

"Već u rano proljeće očekuju se jake oluje na području Njemačke koje bi mogle dovesti do kaosa u prometu. Najveća opasnost od oluja prijeti krajem travnja i poćetkom svibnja. Munchen i Berlin u Njemačkoj, Kijev u Ukrajini i Minsk u Bjelorusiji će biti u najvećoj opasnosti od učestalih grmljavinskih oluja, piše AccuWeather.

Osim oluja, ovim područjima prijete i poplave, a moguća je i pojava tornada. Opširniju prognozu pročitajte na AccuWeatherAccuWeather. (iPress)