U prvom dijelu dana bilo je djelomice ili pretežno sunčano. Od sredine dana postupno naoblačenje, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice s kišom, uglavnom tijekom večeri i noći. Ponajprije u gorju će kiša uz zahladnjenje postupno prelaziti u susnježicu i snijeg.

Vjetar većinom slab, na istoku zemlje do umjeren jugoistočni, a poslijepodne će duž Jadrana zapuhati jugo. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 10 do 14 °C. Navečer i u noći mjestimice slabe oborine, uglavnom kiša i susnježica. 

Novo pogoršanje vremena, idućeg tjedna još hladnije

U subotu će biti oblačno uz povremenu kišu, u unutrašnjosti i snijeg. Uglavnom u gorskim područjima očekuje se stvaranje novog snježnog pokrivača. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, a zatim će u središnjim i istočnim područjima postupno prestati. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu u početku umjereno jugo, no već ujutro će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati. Poslijepodne i prema kraju dana bit će jakih i olujnih, podno Velebita i orkanskih udara bure.

Crveni meteo alarm podno Velebita upozorava na buru u jačanju uz udare vjetra 35-70 cv (65-130 km/h): Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.
Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Najniža jutarnja temperatura od -3 do 2, na Jadranu od 4 do 9. Najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 12 °C. U Istri nas čeka obilnija kiša a ponegdje u višim predjelima i dosta novog snijega.  

 Kiša i snijeg cijeli tjedan

Početkom idućeg tjedna biti će većinom oblačno uz oborine, na kopnu povremeni snijeg i susnježicu, češće u gorskim i zapadnim područjima, a na Jadranu kišu. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjerena i ponegdje jaka bura, a u utorak oslabjeti. Malo svježije, osobito na kopnu.

Prognostičari i u nastavku tjedna prognoziraju niže temperature, u Istri do 5 stupnjeva uz moguć snijeg u četvrtak u gotovo u cijeloj Istri. (iPress)