Za vikend će biti hladno i posvuda bez većih oborina. U Istri hladno i sunčano uz buru. Jutarnje temperature oko 0 i na predjelima uz more, a u središnjoj Istri će biti i minusa. Najviše dnevne temperature neće prelaziti 10 stupnjeva no, potražite, sunčanu stranu ulice i uživajte jer već sljedeći tjedan ponovo stiže kiša.

Zbog niske temperature zraka tijekom noći i jutra preporuča se adekvatna zaštita bilja te zagrijavanje staklenika. Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za poljoprivredne radove.

U subotu će biti u unutrašnjosti pretežno oblačno. Slabe oborine može biti ponajprije u gorju i na sjeverozapadu zemlje. U gorju je moguć novi tanji snježni pokrivač, a na širem Dubrovačkom području jugu uz prolazno više oblaka u drugom dijelu dana lokalno može pasti i malo kiše.

U noći sa petka i ujutro na kopnu mjestimice magla, češća u središnjim predjelima te u kotlinama Gorskog kotara i Like. Vjetar većinom slab i umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će jačati bura na jaku s olujnim udarima, Velebita i orkanskim. Najniža jutarnja temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu od 2 do 7. Najviša dnevna između 1 i 6, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Sjeverni Jadran i Kvarner

Meteoalarm upozorava na mjestimice jaku, navečer i vrlo jaka bura u subotu s najjačim udarima vjetra 35-55 cv (65-100 km/h). 'Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.
Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, navodi meteoalarm.

U unutrašnjosti u nedjelju ujutro mjestimice magla, u ponedjeljak ponegdje s malo kiše i snijega, a krajem dana i osobito u utorak snijeg će biti češći, u gorju i obilniji.

U nedjelju na Jadranu sunčanije, u ponedjeljak mjestimice kiša, u utorak obilnija s pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu vjetro, u nedjelju i utorak jaka bura. Hladnije, osobito ujutro na kopnu. (iPress)