Posljednja dva vikenda sportsko penjački klub Hiperaktiv iz Pazina bio je domaćin međužupanijske sportsko-penjačke lige BLIK koja se održava posebno za mlađe uzrasne kategorije (BLIK KIDS) i za seniorsku kategoriju (BLIK)

„Veliki“, seniorski BLIK održao se na vrlo zanimljiv palindromski datum 02.02.2020., a okupilo se 47 seniora koji su se natjecali u tri kategorije (pro momci, pro cure i hobby), a u njih su raspoređeni prema postignutim uspjesima u penjanju u prirodi. Kod cura pobjedu je odnijela Jana Blašković iz pulskog SPK Onsight. Slijedile su je Maja Vranchic iz Riječkog alpinističkog kluba I Lina Stock iz Rirockclimbing-a. Kod dečkiju dominirali su domaćini. U pro kategoriji zlatom se okitio Luka Finderle, srebrom Petar Gojtanić, a broncom Matija Britvec iz HPD Snježnica. U hobby kategoriji uvijek je neizvjesna situacija tako pobjedu ovog kola odnio Nino Hrvatin (RAK), a slijedili su ga Dean Špoljarić (Hiperaktiv) i Dan Kulišić (Rirockclimibng). Sljedeće kolo održati će se 23.2. u prostorijama SPK Muntrava iz Rovinja.

Rekordnih 86 mladih penjača do 18 godina okupili su se na istom mjestu vikend prije, 26.1.2020. U čak 7 mlađih uzrasnih kategorija natjecali su se članovi iz 5 klubova sa područja Istre i Kvarnera (SPK Hiperaktiv, SPK Muntravo, SPK Onsight, RAK Rijeka i SPK Tuhobić). Pobjednici prvog kola su: mlađi cicibani/ke – Leona Debeljuh (Muntravo) i Samuel Vidaković (Tuhobić), cicbani/ke – Roza Mitić (Onsight) i Niko Uhač (Onsight), mlađi kadeti/kinje – Ana Mišan (Onsight) i David Sloković (Hiperaktiv), kadeti/kinje – Vita Ramčić (RAK) i David Radovčić (Onsight), stariji kadeti/kinje – Jana Blašković (Onsight) i Deni Ušić (Onsight), juniori/ke – Anja Bakić (Onsight) i Luka Žufić (Onsight), stariji juniori/ke – Tea Verko (Hiperaktiv) i Gregor Mihaljević (Onsight). Sljedeće kolo održati će se u Puli, 16.2.2020. u prostorijama sportsko penjačkog kluba Onsight.