U organizaciji veterana vaterpolo kluba "Delfin", na svom plivalištu, održava se već 16. godinu zaredom cjelodnevni amaterski turnir u vaterpolu. Riječ je o manifestaciji, koja je poznatija kao Divlja liga, koja na lokalnom bazenu Delfin, već više od jednog desetljeća okuplja brojne amatere i veterane iz našeg područja a i šire.

Pravo nastupa imaju igrači koji nisu barem tri godine nastupali u službenim natjecanjima, a igračima sa navršenih 30 godina, dovoljna je jedna godina neaktivnog igranja. Igra se po pravilima Hrvatskog vaterpolo saveza, na dva skraćena igrališta prilagođeno amaterima, kapice osigurava organizator.

Na subotnjem turniru nastupit će 12 ekipa raspoređene u četiri skupine čije se utakmice igraju 2x6 min, dok se finale igra po 4x4 min. Sude licencirani suci i dugogodišnji iskusni igrači.

Osim natjecateljskog, ovaj turnir će imati i humanitarni karakter. Naime, sva sredstva od kotizacije i dio priloga od rekvizita prikupljenih na štandu, biti će namijenjeni maloj Leoni iz Rovinjskog Sela. Brojnim posjetiteljima nudi se cjelodnevno druženje, uz pokoju čašicu pića, hrane i dobre atmosfere, a sudionicima još i sendvič i voda.

Svrha ovog turnira je ponuditi dodatnu aktivnost koja bi okupila što veći broj ljubitelja, rekreativaca, bivših vaterpolista i sportaša s područja Rovinjštine i šire okolice. Isto tako, cilj je promocija vaterpola, bogaćenje sportsko - rekreacijske ponude te zajedničko druženje u sportskom i zabavnom duhu.

Na turniru prosječno sudjeluje od 150 do 200 igrača prijavljenih u najviše 16 ekipa. Ekipe i igrači se većinom međusobno vrlo dobro poznaju, a osim iz Rovinja, dolaze iz Vrsara, Pule, Rijeke, Zagreba, Dubrovnika, a za međunarodni karakter pobrinut će se igrači iz Vojvodine, Slovenije i Italije.

Uz pehare i diplome, nagrade pršut, sir i vino

Turnir počinje u 12.30 sati, a finalna utakmica igra se u 20.30 sati. Uz pehare i diplome, prvak turnira dobiva istarski pršut, drugoplasirani sir, a treći kašetu vina.

Zahvala za sve ove godine, pa tako i ove ide sponzorima Savezu sportova Grada Rovinja, Turističkoj zajednici i Valalti koji neumorno svake godine podržavaju svojim donacijama ovaj hvalevrijedan sportsko –zabavni program.

Po završetku turnira slijedi proglašenje pobjednika i započinje tradicionalni zabavni program i druženje uz rovinjski band Delikventi i Zaprešić boysa koji će, osim vaterpolskog, cjelokupnu manifestaciju uveličati i glazbenim nastupom počevši od 18h (prije polufinala).

I.B.