Lorenzo Palman i Nicol Sinožić, učenici šestog razreda harmonike Umjetničke škole Poreč predstavili su se u četvrtak 28. lipnja 2018. godine u 19,30 sati samostalnim koncertom u Koncertnoj dvoranu Umjetničke škole Poreč.

Svojim su najmilijima, obitelji, prijateljima i profesorima predstavili raznovrstan i kvalitetan program koji su naučili tijekom svog glazbenog obrazovanja.

Porečka je publika imala priliku poslušati višestruko nagrađivane učenike Nicol i Lorenza, izuzetno darovite ali i vrijedne učenike koji su izrasli učeći glazbu u predivne mlade osobe.

Lorenzo Palman u klasi profesorice mentorice Anamarije Lovrečić, svirao je virtuozne Varijacije na Paganinijevu temu od A. Radoeva, 4 pieces from the Renaissance – Greensleeves V. Semjonova, Španjolsku suitu br. 3 – V. stavak A. Belosickog i poznatu Finsku polku u aranžmanu A. Tihonova.

Svojim je nastupom pokazao izuzetnu virtuoznost, muzikalnost i maštovitost pri čemu je prisutna publika uživala i nagradila Lorenza burnim aplauzima.

Nicol Sinožić u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, predstavila se dijelom programa koji će svirati na prijemnom ispitu za srednju glazbenu školu: J. Pachelbel: Preludij i fuga in C, Y. Nakada: Etida, B. Kunc: Tako je nekoć bilo….., A. Beševli: Sonata – Capriccio (I. i II. stavak) i G. Hermosa: Idiarena te je nakon dugog aplauza svirala na bis Vascovu Temu za Amandu koju je posvetila svojoj učiteljici Vilijani Šugar.