Nakon tisuća hektara jeftine zemlje, ne baš jeftine Barbarige i Dragonere (80 milijun eura), pali su Monumenti i Katarina, pa potom Uljanik a lako je moguće na jesen i Muzil. Kraj Danku Končaru i njegovom zaposjedanju teritorija Istre i poduzetničkom apetitu teško je predvidjeti.

Naime, IDS uz blagoslov države na jesen planira nastavak (ras)prodaje i uništavanja najljepših dijelova Pule. Uz Muzil na stolu će se naći i Saccorgiana i Hidrobaza.

Nakon financijske injekcije u NK Istru 'humanitarac' Končar sada plaća i gostovanje baletne predstave 'Gospoda Glembajevi'  na Svetoj Katarini gdje će se u budućnosti kočoperiti jahte milijardera u njegovoj marini. Upravo onoj koja će se vjerojatno proširiti pulskim zaljevom kojim sada dominira Uljanik i Tvornica cementa. Sav prihod od prodaje ulaznica ide odjelu pedijatrije pulske Opće bolnice za pomoć pri kupnji uređaja holter EEG.

Upravo je gostovanje više no simbolične predstave Gospoda Glembayevi bio povod i poznatom performeru Josipu Pinu Ivančiću za najnoviju rekaciju na aktualna događanja.  (iPress)