Na 10. međunarodnom festivalu 'Dani harmonike' koji se održao od 20. do 25. travnja 2018. u Ugljeviku, Bjeljini (BIH) i Beogradu (Srbija), okupio je preko 200 solista, te komorne sastave i orkestare, predstavnike iz 17 zemalja ( Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija, Švedska, Rusija, Ukrajina, Litvanija, Njemačka, Austrija, Poljska, Slovačka, Mađarska, Bugarska, Rumunjska ) i sedamdeset gradova.

Festival je uz natjecateljski dio programa bio obogaćen i koncertnim programima: Koncertom Vladimira Murze, Viktora Romanka, Dua Accosphere, Koncertom Jurija Šiškina, zaslužnog umjetnika Rusije te Koncertom zatvaranja i proglašenje pobjednika.

Porečki harmonikaši već su prisustvovali istom festivalu prije 3 godine te postigli sjajne rezultate. Oduševljeni programom Festivala, vrhunskim umjetnicima i profesorima koji ocjenjuju natjecatelje, održavaju koncerte i predavanja, što je ujedno izvrsna prilika za stručno usavršavanje i napredak, potaknuti su bili da se ponovo vrate na isti festival.

Ove je godine Umjetničku školu Poreč predstavljalo šest učenika solista te Harmonikaški orkestar škole koji su svojim nastupom osvojili 3 prve, 1 drugu i 3 treće nagrade:

- Nikola Antolović je u I. kategoriji osvojio 1. nagradu i 3. mjesto sa 94,75 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško, prof.
- Vita Blažević je u II. kategoriji osvojila 2. nagradu sa 89 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško, prof.
- Leon Korenić je u II. kategoriji osvojio 3. nagradu sa 78,75 bodova, učitelj savjetnik Paolo Peruško, prof.
- Riccarda Labinac je u II. kategoriji osvojila 3. nagradu sa 78,50 boda, učiteljica savjetnica Vilijana Šugar, prof.
- Gabriel Milohanić je u II. kategoriji osvojio 3. nagradu sa 73,25 boda, učiteljica Tamara Ignjatović, prof.
- Antonela Glavić je u III. kategoriji osvojila 1. nagradu i 3. mjesto sa 93,75 bodova, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, prof.
- Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč u sastavu:
Antonela Glavić, Leon Korenić, Vita Blažević, Leona Picco, Valentina Kodan, Filip Žiković, Gabriel Milohanić, Nicole Sinožić, Florijan Gašparini, Endi Mofardin, Corina Picco, Loris Hatman, Riccarda Labinac, Stella Ljubović, Lara Viktoria Korenić, Filip Ružić, Vita Đidara, Nikola Antolović, Leon Dizdarević, Lara Zgrablić Luka Kramar i Lorenzo Palman u I. kategoriji orkestara osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto sa 93,50 bodova, Dirigentica i voditeljica: učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, prof.

Natjecatelje je ocjenjivao stručni Ocjenjivački sud sastavljen od priznatih svjetskih harmonikaških umjetnika i pedagoga, a posebno smo ponosni što smo i u žiriju imali i našu predstavnicu, učiteljicu savjetnicu Anu Šterpin Zagoranski, što je veliko priznanje za njezin rad i postignute rezultate.